2009 m. rugsėjis 14 d., pirmadienis

Labai paprastas obuolių pyragas



Dėmesio, ponas Baklažanas trumpam išvyko, tad pavedė obuoliams peimti iniciatyvą :) Jie su tuo susitvarkė :)
Mano mėgstamiausias obuolių pyragas. Labai paprastas, labai greitas ir lygiai taip pat akimirksniu dingsta nuo stalo :) Kuo daugiau obuolių, tuo skaniaus .

3 kiaušiniai
150 gr cukraus
100 ml aliejaus
160 g miltų
šaukštelis kepimo miltelių
1 sutrinta su visa žievele citrina
6 - 7 nulupti ir supjaustyti skiltelėmis vid. dydžio obuoliai

Orkaitę ikaitinti iki 180 C. Iškloti kepimo popieriumi formą 20x20 cm (kvadratinę).
Obuolius sumaišyti su citrina. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki vienalytės šviesiai gelsvos masės, plakant įpilti aliejų, dar paplakti, įberti persijotus miltus su kepimo milteliais, gerai išmaišyti. Tešlą išmaišyti su obuoliais, sukrėsti į formą, kepti apie 40 minučių. Patikrinti mediniu pagaliuku.
Iškepusį pyragą penkias minutes praaušinti formoje, baigti aušinti ant grotelių.
Šis mano pyragas buvo perpjautas per pusę ir perteptas nektarinų uogiene ir marcipano sluoksniu. (obuolių namuose buvo mažai :) )

18 komentarų:

Indrė rašė...

Mėgstu obuolių pyragus, ypač lengvai pagaminamus. Kilo klausimas - plokštelės tai kai su skustuku padaryta ar tik supjaustyta peiliu? Na ar jos turi dar "stovėti" ar lankstytis kaip lupenos? :]

Elžbieta rašė...

atsiprašau labai... net nežinau, iš kur pas mane tos plokštelės atsirado... skiltelės aišku :) ir peiliu :) O kuo daugiau obuolių, tuo skanesnis pyragas :)

Anonimiškas rašė...

Vakar su anyta vakare labai užsinorėjom ko nors saldaus ir greit išsikepėm šį pyragą (citrinos nedėjom, nes neturėjom). Pasakiškas!!!:) Net vyro močiutė, kuri šiaip labai priekabi būna, sakė, kad pyragas tinkamas prezidentus vaišinti:)

Bea rašė...

Elzbieto... czy miala bys moze czas wpisac ten przepis po polsku kiedys? Bo wyglada jak cos dla mnie ;)
Z gory dziekuje i pozdrawiam :))

Elžbieta rašė...

To Anonimiškas :)
Labai džiaugiuosi, kad pyragas patiko :)

Bea,:) to jest bardzo proste:
3 jajka
150 g cukru
100 ml oleju
160 g maki i lyzeczka proszku do pieczenia zmieszac i przesiac
1 starkowana cytryna (razem ze skorka)
6-7 cienko pokrojonych jablek

piekarnik do 180. Forma 20 x 20 cm (lub okragla 23).
Jablka wymieszac z citryna, jajka ubic z cukrem na jasny puszysty krem. Ubijajac wlac olej, jeszcze chwile ubic, wsypac make, wymieszac. Jablka wlozyc do ciasta, wymieszac i przelozyc fo romy. Piec okolo 40 min.
Takie to ma byc, ale bylo mi malo, to przelozylam marcepanem i konfitura z nektarynek )

Bea rašė...

Dziekuje Ci bardzo Elu! :))

Anonimiškas rašė...

Isbandziau si pyraga: super paprastas, bet super skanus. Dabar ji tenka kepti kas antra diena :-)Siandien, vietoj obuoliu, dejau slyvas. Skonis pasakiskas.
Aciu, Elzbieta, uz skanias idejas.

Elžbieta rašė...

Išties paprastas :) smagu, kad patiko :) beje, bus skanus ir su kitais vaisiais ir net be vaisių :))) tik citriną reiktų sutarkuoti :)

Anonimiškas rašė...

Na va šį obuolių pyragą kepiau jau 3 kart šią savaitę ;) Labai skanus

Elžbieta rašė...

Ačiū :) tikrai skanus, o svarbiausia - paprastutis :)

Birute rašė...

sveiki. Aš ne į temą...iš kur gavot tokią gražią tortine? labai tokios ieškau tik vis ne ten kur kiti randa:)

Elžbieta rašė...

Birutė, gana seniai jau ją pirkau. Dabar tos parduotuvės nėra - Rimi Savanoriuose buvo tokia miscellanous parduotuvė - ten ir indai, ir suvenyrai, ir juvelyrika. Kur ji dabar - nežinau :)

ilona rašė...

Pagaminau ir labai patiko. Tarkuota citrina puikiai tiko, nors pries gaminant bijojau, kad nebutu kartokas. Nesupratau tik pyrago vesinimo ant groteliu dalies. As istraukiau su popieriumi is formos ir padejau ant medines lenteles vesinti. Ar svarbu, kaip vesinti?

O siaip, ACIU LABAI!

Anonimiškas rašė...

Be galo skanu ir labai lengva! Ačiū už šito gėrio receptą.:)
Namuose keturi smaližiai, tai pyragas dingo įspūdingu greičiu:)
Dar vienas klausimas, beveik ne į temą, gal Jūs žinot kaip daromas obuolių plokštainis, tas, kur viršuj ir apačioj tešlos lakštai, o per vidurį obuoliai tarkuoti? Bandžiau "iš galvos"- gavosi sausas,:( o turguose būna lakštai drėgni.

Elžbieta rašė...

Anonimiškas, ačiū :)
iš principo žinau apie tą pyragą, čia pagal seną, dar tarybinių laikų receptą jis kepamas ir yra labai skanus :) bet dabar po ranka to recepto neturiu :)

Anonimiškas rašė...

Labas vakaras. Isbandziau si receptuka. ka tik jis iskepe, vaikai skanauja su pienu. komplimentu isgirdau nerealiu...skanus, minkstas, tirpstantis burnoje....zodziu uzskaitau. is desimt balu duodu dvidesimt!!!
p.s. as nedejau obuoliu, bet i supilta tesla skardoje, sauksteliu primeciau obuoliu koses.

Anonimiškas rašė...

Irma
Ką tik iškepiau pyragą. Jau tešlą maišydama štariau, kad reikia visgi daugiau miltų, bet nusprendžiau pirmam kartui viską daryti kaip recepte. Kitą kartą tešlos tirštumą tikrai koreguosiu. Čia matyt kiaušiniai kalti - naudojau vidutinio dydžio, o recepte galbūt mažų pagrindu tešla užmaišoma. Citrinos nedėjau, obuoliai rūgštoki. Reziumuojant galiu pasakyti, kad bus kepamas ir ateityje.
Beje daug receptų esu išbandžiusi, kuriuos skelbė glacee ir tikrai neesu nusivylus. Didelė pagarba ir ačiū :)

Svetlana Berlinskiene rašė...

Dariau pyraga sita, patiko, bet biski per rugstu, o dejau net ne visa citrina. Kita karta darysiu virtoj citrinos - cinamona. Receptas geras, lengvas.